Baba Joga kontra rak

Kamilla Sierocka
Dyplomowany nauczyciel metody BKS Iyengara
Stopień nauczycielski:  Introductory II
Absolwentka Uniwersytetu Łódzkiego, redaktorka, dziennikarka.

Jogę praktykuje od 2006 pod okiem Michała Szczepanika, Ewy Szymoniak, Henryka Liśkiewicza, Jerzego Jaguckiego. Swoje umiejętności pogłębia podczas warsztatów światowej klasy nauczycieli m.in. Manouso Monos czy Abhijata Iyengar. Szczególny wpływ na jej praktykę i nauczanie wywiera Ks. Joe Pereira oraz Maria Czubała z Krakowa.

W roku 2015  była uczestnikiem lekcji prowadzonych przez Geeta S. Iyengar  oraz  Prashant Iyengar    w   Ramamani Iyengar Yoga Institute w Punie Indie.

Wspólnie  z   Łódzką   Fundacją   Kocham   Życie    jest    inicjatorką   akcji    ”Łap za biust”,   ale   przede   wszystkim   akcji ”Baba Joga kontra rak”, które prowadzi w Centrum Yogi w poniedziałki. To cykl terapeutycznych zajęć jogi dla pań po zabiegu mastektomii oraz osób dotkniętych chorobą nowotworową.

”Joga to miłość odwzajemniona, to radość jaką z maty przenosimy do życia.”

yoga2